Waar kan ik vegetarisch eten?

Veggie burguer 02

Samenvatting Artikel

De beste vegetarische restaurants in Nederland

Ben jij op zoek naar de beste vegetarische restaurants in Nederland? Er zijn tegenwoordig verschillende soorten restaurants die lekkere vegetarische gerechten serveren. Misschien ga je voor het eerst een vegetarisch restaurant bezoeken of heb je dit al eens eerder gedaan en ben je benieuwd welke lekkere vegetarische restaurants er zoal zijn. Om die reden hebben wij de beste vegetarische restaurants voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek waar in Nederland je zoal lekker vegetarisch kan eten. 

Florent

Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch restaurant in Utrecht? Dan is Florent de plek waar je zijn moet. Deze zaak is zeer sfeervol en heeft een open keuken. Het interieur is werkelijk een plaatje om te zien. Maar het belangrijkste is nog dat er ontzettend lekker vegetarisch eten wordt geserveerd. Ieder seizoen wordt er weer een nieuw menu samengesteld met de lekkerste vegetarische smaken. Hierbij worden er altijd verse gerechten gebruikt. Heb je speciale wensen of voorkeuren? Geef ze gerust aan de chef door. Je maaltijd wordt zo geheel naar jouw wensen bereid.

De Waag

Wil je lekker vegetarisch eten in Leiden? Ga dan naar De Waag. Dit is echt een hotspot in het centrum. Vroeger was dit pand de plek waar goederen uit het buitenland gecheckt en gewogen werden. Tegenwoordig is De Waag voor veel mensen the place to be. De Waag is geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Er staat een breed aanbod vegetarische gerechten op de kaart en op verzoek kunnen deze ingrediënten ook veganistisch worden bereid.

De Waaghals

Op zoek naar een vegetarische hotspot in Amsterdam? Ga dan naar De Waaghals. Dit is een high-end vegetarisch restaurant wat al sinds 1981 bestaat. Dit restaurant biedt diverse verfijnde vegetarische gerechten aan. Je hebt de keuze uit drie gangen of vier gangen menu’s die vegetarisch zijn, maar kunt ook voor een geheel veganistisch menu gaan. De menukaart is continu in verandering en er wordt veel gebruik gemaakt van lokale en biologische ingrediënten.

Rozey

Wil je lekker vegetarisch eten in Delft? Ga dan naar Rozey. Dit is een vegetarisch en vegan restaurant. Je bestelt telkens twee gerechten per ronde van de menukaart per persoon. Hierbij vul je de nummers op de bestelkaart in en wordt het eten iedere ronde bij je aan tafel geserveerd. Je betaalt per persoon een vast bedrag voor het eten.

De Nieuwe Winkel

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Reden genoeg om hier eens een bezoekje aan te brengen en meteen te gaan eten in een lekker vegetarisch restaurant. De Nieuwe Winkel mag je zeker niet overslaan. Dit restaurant is bekroond met 2 Michelin sterren en heeft tevens een groene ster van Michelin voor duurzaamheid. De keuken is vooral plantaardig, seizoensgebonden en biologisch. Geef aan de chef door dat je vegetarisch eet en proef de lekkere vegetarische gerechten van De Nieuwe Winkel.

Bij welk vegetarisch restaurant ga jij dineren?

Andere blogartikelen voor vegetariërs