Vegetarische tapas

Veggie poke bowl 01

Samenvatting Artikel

Welke soorten vegetarische tapas zijn er?

Wil jij binnenkort een tapasavond organiseren en ben je benieuwd welke soorten vegetarische tapas er zoal zijn? Een tapasavond is niet compleet zonder de lekkerste hapjes. En juist als je vegetariër bent of vegetariërs ontvangt, wil je dit natuurlijk doortrekken naar een vegetarische tapas. Maar wat is precies lekker om te serveren? Wij zochten uit welke soorten vegetarische tapas er zoal zijn en hebben de lekkerste vegetarische tapas voor je op een rij gezet. Wedden dat jij straks voldoende inspiratie hebt?

Groente met een hummus dip

Er is niets lekkerder dan groente met een hummus dip op tafel zetten. Maak zelf de hummus, want zo zal hij het lekkerst worden. Op internet vind je voldoende recepten om zelf hummus van kikkererwten te maken. Zorg ook voor verschillende soorten groenten. Met wortels kun je perfect dippen, maar dit geldt ook voor paprika en komkommer. Mocht je geen zin hebben om zelf hummus te maken, dan kun je ook kant-en-klare hummus in de supermarkt kopen. Dit scheelt je weer tijd die je voor de rest van de voorbereidingen kunt gebruiken.

Tzatziki dip

Je kunt in plaats voor een dip van hummus ook kiezen voor een dip van tzatziki. Dit is een Griekse dip waar zowel komkommer als knoflook in zit. Dit kun je niet alleen goed combineren met diverse groenten, maar ook op een stokbroodje smeren. Maak zelf je tzatziki of ga op zoek naar kant-en-klare tzatziki in de supermarkt. 

Geroosterde bloemkool met koriandersaus

Ook geroosterde bloemkool met koriandersaus is de perfecte vegetarische tapas. Je kunt werkelijk zoveel doen met bloemkool. Zorg ervoor dat je de bloemkool ietwat roostert en doe er vervolgens koriandersaus overheen. Deze groentesnack is nog lekkerder als je hem met andere groenten en hummus combineert.

Gevulde champignons met geitenkaas

Wat je ook kunt doen, is champignons uithollen en deze vullen met geitenkaas. Deze doe je vervolgens in de oven. Het is de perfecte hartige snack tijdens een vegetarische tapasavond en je hebt het echt binnen een mum van tijd gemaakt. 

Vega bitterballen

Vega bitterballen mogen zeker niet op jouw tapasavond ontbreken. Deze zijn helemaal van nu en zijn zeer smaakvol. De smaak doet echt niet onder voor normale bitterballen. Bitterballen zijn vooral op feestjes geliefd, waardoor dit ook zeker zal gelden voor jouw tapasavond. Bekijk eens online welke bitterballen het beste uit de bus komen en haal ze kant-en-klaar uit het diepvriesvak van de supermarkt. Zet vervolgens nog een paar lekkere sauzen op tafel, zodat je gasten de bitterballen hierin kunnen dippen.

Vegan nuggets zonder kip

Naast vegan bitterballen zijn ook vegan nuggets zonder kip erg populair. De smaak hiervan is vrijwel niet van echte kip te onderscheiden. Deze speciale kipnuggets zijn gemaakt van plantaardige eiwitten, tarwe en zwarte peper. In de winkel zijn vegan kipnuggets van diverse merken vergelijkbaar. Proef ze allemaal een keer of bekijk van tevoren welke het beste beoordeeld worden.

Op zoek naar meer vegetarische tapas? Lees dan snel verder.

Andere blogartikelen voor vegetariërs